13 feb 2009, 14:44

Пазете завета 

  Poesía » Otra
510 0 1

ох... таман да кажа - пиши, ще свикнеш... и ти видях годините в профила ...

Смешко (Псалютен Горянин )

 

 
Кат жерави веч отлетели

в далечни южни страни,

несетно с мъглите се слели

по детски щастливите дни.

В уроци - в игри отшумяха,

кат спомен далечен и блед,

и в мигове кратки се сляха

годините детски безчет.

И ето ни веч изкласили...

Пред прага на нашия път

далече сме погледи впили

в просторите светли - отвъд.

Тъй тучните ниви класили

във едър и златен класец

и жадно са сокове пили -

вълшебния земен живец...

На нашата младост завета,

завета свещен и велик,

кълнем се навеки другари

да пазим до сетния миг.

И нека по пътя ни светъл

да крачи със  нас любовта

и всеки от нея опитал

да бъде щастлив на света.

И нека сияйно да грее

поредната наша мечта,

и нека на воля се рее

високо - щастливо в игра...

На нашата младост завета

пазете, другари, сега...


 

 

 

© Христо Оджаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Изключвайки интрото, не за друго, а защото не съм в течение, искам да кажа, че стихът ти много ми хареса. Наистина, много.
Propuestas
: ??:??