Изронен, жълтеникав тротоар,
втвърдени буци мърляв сняг.
Със цвят на мухъл...
Зелен контейнер без капак,
с ушанка някой търси хляб.
Уви, със стара мухъл.
Отсреща мръснобяла дограма
прикрива сенки прималели,
оцапани със сива мухъл.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados
За жалост доста реалистично.