Ето - старец с пенсия двеста лева
проси напразно в очакване на милост.
А милионерът толкоз дава на дева,
що продава плътта си на негова милост.
Да, обществото ни е бедно,
но дали е нормално и редно
то тъй стареца да третира -
не желаем от немотия да умира.
© Георги Todos los derechos reservados