Познавах някога едно момиче,
живеещо във свой измислен свят
като принцеса в тиквена каляска
във приказка с сюжет така познат.
То беше лекомислено щастливо,
с безгрижие вървеше през света,
с усмивка чиста срещаше зората,
безумно вярваше във любовта.
Но хитреци с нечистоплътни мисли
нахлуха във живота ѝ и тя
помисли ги за принцове красиви
и ги допусна в своята съдба.
Когато в края маските свалиха,
светът около нея стана друг,
каляската отново стана тиква
и приказката нейна свърши тук.
© Бояна Драгиева Todos los derechos reservados