Кацнала на цвете пеперуда -
туй си ти, любима.
Душата ми по теб е луда,
ала и чувствителна, ранима.
В тая тъжна зима
няма в нея топлина,
само болка, мъка има
и напразен копнеж за светлина.
Измръзнах сред вятъра студен,
напразно търся опора, лъчи,
аз за тебе съм роден,
но душата ти безспир мълчи.
Вехнат вън цветята,
всичко е безсмислено и суета,
вятърът обрули пак листата,
жесток към нежността е света.
© Георги Todos los derechos reservados