С душа като ангел чиста,
ти - пеперуда, кацна до мен.
Изчезва всяка тревога вълниста.
От мрака чувствам се спасен.
Озариха ме слънчеви лъчи...
Край роза гълъбица пей.
Чудна музика звучи.
Тих ветрец леко вей.
© Георги Todos los derechos reservados
Не е ли време да ги заменят с някои по-различни инсекти?
А гълъбицата сигурно чисти листните въшки на розата...