Пеперуда в буркан
опитва да лети,
но стъклен капан
обгражда всичките и дни.
А животът е отвън -
в размаха на крилата
не в стъкления звън,
сграбчил свободата.
Пеперуден копнеж -
бурканът да се счупи
и с полъхът свеж
свобода да се излюпи.
Бурканът на земята,
парченца от окови,
полъхът на свободата,
след толкова отрови!
© Todos los derechos reservados