ПЕРЕСТРУВКА
Икономиката е в растеж
(като младенец),
а ние сме в дълбок падеж
(като чужденец)…
Овладяхме финансовата криза
(като европеец),
но кърпим скъсаната стара риза
(като северо-кореец)…
Строим МОЛ-ове и СПА-хотели
(като чорбаджия),
а в “Лидъл” грабим като невидели
за мизерната синия…
Докога ще се преструваме
(като палячо-шут),
че в голямата Европа пазаруваме,
дорде налагат ни с лобут?...
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados