ПЕСЕН БЕЗ ДУМИ
" Забрави, забрави, забрави!" -
казва моят разум студен.
"Запомни, запомни, запомни!" -
вика, крещи сърцето в мен.
Не забравяй и всичко пази,
спомен за обич гореща.
Запомни нашите светли дни,
жаждата за всяка среща.
Спомена скъп тъй чист запази,
забрави обиди, злини
и сърцето си ти пощади!
То в теб ще боли, ще кърви
мълчаливо, дълго и силно
със същата обич гореща.
Светлина ще дарява безспирно
до край, до смъртта зловеща.
Само то ще ви раздели,
обичта пак ще остане
и в облачни и във светли дни -
това безценно имане.
Ще топли и сили ще дава.
За любовта няма забрава.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados