26 mar 2017, 17:16

Песен за България 

  Poesía » Canción de autor
635 2 0

Генка Богданова

 

Българийо моя, земьо свещена,

Тракия китна -  люлка рождена,

славят ви  с песни  пойните  птици

галят ви нежно реки -  хубавици.

 

припев:

Земьо прекрасна, от Бога дарена,

да бъдеш вечна, благословена,

звезда да бъдеш под свода небесен,

да бъдеш майка, да бъдеш песен.

 

Моля се аз  на Светата Троица,

в скута ти, да се раждат дечица,

и да не бъдеш от Бога забравена!

за да пребъдеш, о, земьо прославена!

 

припев:

 

Какво е без тебе тази вселена

Българийо моя, благословена?

Цъфти като цвете под свода небесен!

Поклон пред тебе е моята песен.

© Генка Богданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??