Песен
Чувам твоята песен, но теб не виждам.
Къде си, къде е песента?
Търся я, губя смисъл
и не знам какво да направя.
В главата ми тъжи мисъл -
как не исках да го нараня.
И песента пак звучи като
тънък тон със златна струна -
от теб, любими, проигран.
Мира няма в моето сърце
и се моля "остани",
всичко спира да искри.
Теб те няма, исках твоите ръце
завинаги, но...
Винаги така се получава.
Търся я - коя?
-Търся я, причината една.
А тя е песента.
Коя е песента - сълзата
по косата, по лицето?
Целувката на устните студена?
Или блясъкът на слънцето?
Всичко това си ти - ти и песента.
Ти си моята песен.
Песен със начало чакано и
край неизживян докрай.
© Елисена Todos los derechos reservados