1
При българо-руската дружба
и вярна обвързваща служба,
живели два близки народа.
Но всяко е нещо до време,
накрая превръща се в бреме
и не е в крак с новата мода.
2
Изчаках да дойде момента,
да съм депутат в парламента,
камбаната бие раздяла...
Примамлива светла Промяна,
задуха отвъд океана –
тя пътя ми бе начертала..
3
С почтена душа откровена,
и с братска прегръдка скрепена,
доверие тя заслужава...
С усмивка вежлива и блага,
която добре ѝ приляга ...
Награди за вярност ми дава.
4
От други била е избрана...
От мен е сега развенчана...
Приятел не ми е Русия.
Побратима ме уважава,
когато греша ми прощава
и мой е той вожд и месия.
5
Говорят, че щяла Русия,
от робство и зла орисия,
сълзите ми пак да изтрие...
В лъжите на хора невежи,
с прокобните злобни брътвежи,
е смешно да вярвате вие.
6
Посока сама съм избрала...
Широка добра магистрала –
отвежда ме право в Европа...
С войници от чуди държави
ще пазя гранични застави,
когато там злото потропа.
7
По суша и водно пространство,
Шенген обещават от странство,
но с малка невинна добавка,
Мигрантите влезли в страната,
остават при мен на заплата
и мой генофонд без заявка.
8
В Европа за нас се говори,
като за лоялни партньори...
при мисия в чужда държава,
когато ми търсят съгласие,
да вземем и ние участие –
войници им винаги давам.
5:40 часът, 2 януари –
28 януари 2024, 18:15 часът
................................................
https://otkrovenia.com/bg/stihove/ti-pomnish-li-21
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados