Песимистично
Да обичаш - няма кого: никой не заслужава...
Да се смееш - нямаш право: разрешено е само да плачеш...
Да се радваш - нямаш причина: имаш много проблеми...
Да бъдеш себе си - безмислено е: и без това никой няма да те забележи...
Да живееш истински - не можеш: по скоро живуркаш...
Да се бориш - за какво: за собственото си оцеляване?...
Да направиш нещо за себе си - нямаш време: другите са по-важни...
Да бъдеш щастлив - никога няма да го постигнеш: това е наивна измислица...
Да се усмихнеш - нямаш повод: все някой те ядосва за нещо...
Да мечтаеш - няма смисъл: и без това мечтите не се сбъдват...
Да направи някой нещо за теб - невъзможно: всеки се бори сам за себе си...
Да успееш - нямаш шанс: останалите те тъпчат и мачкат...
Да бъдеш обичан - абсурдно: егоизмът и омразата пречат...
Да разбереш смисъла - никога няма да стане, защото няма такъв...
© Боряна Иванова Todos los derechos reservados