Песничка за Тес
Защо ли, Тес, тъжиш сама,
познала любовта?
Навънка пълна е луна,
ухае на липа…
Мислиш, твоят мил сега
с друга е в нощта.
Шепти ú огнени слова -
лава е кръвта…
Той с отворени очи сънува
тебе как целува!
Измамно нежна е нощта -
млада любовта.
18.11.2011 год.
© Радка Миндова Todos los derechos reservados