Едно е сигурно -
вода
и
хладнокръвна обич
има за всички.
И дребни, бляскави...
Блесна.
А пръщенето на огън глухо
ще топли,
но само ако изпълзим на сухо.
Две думи са цена
за на русалка
сбъдната мечта
за крака...
Три пъти чукаш...
на вратата и минаваш
обръщаш се -
вече няма я.
И с все прелюдията
след вдигането на завесите
се взираш в празното.
Извикан си на бис от себе си...
Четири си е четири.
Цифра касаеща покера...
Пет хляба са завой,
на рибките ясен
точния брой,
към живота иззад
задника тясен
(скъсан от бой).
Затуй - абра-кадабра,
от рибка с хриле
с вълшебната флейта
(или с дудук, или с арфа)
революирай
до фтичка с криле...
И пей:
Пооооой, ласточка, пой....
© Марвин Todos los derechos reservados