Петел
Из снежната постеля
олюлява се петеля.
Гърлото му пълно
с руйно вино, тъмно.
Шляпа той с кълки боси
и си мисли за руси коси.
Баба точи ножа
и се готви да съдере неговата кожа.
В тенджера желязна водата си кипи,
а неговото месо от кокала се дели ли, дели.
© Десислава Димитрова Todos los derechos reservados