На моята внучка
Днес е пети юли!
Хей, Слънце, чу ли?
Издигай се бързо в небето
и огрей града в полето!
По уличката малка тръгни,
пред бялата къща се спри!
Погледни през прозореца отвън,
внучката ми събуди от сън,
че днес е щастливия й ден -
нейния ден рожден!
Косиците й погали с лъчи,
от твойта сила й вдъхни,
да е жива, да е здрава,
баба и дядо да не забравя,
мама и татко да слуша,
в живота да бъде хитруша!
В училище да бъде добра ученичка,
на отличниците в първата редичка!
Да расне, порасне голяма,
да стане уважавана дама!
Да завърши за архитект в чужбина,
да се върне в своята Родина,
да построят с архитекти млади
нов живот и сгради!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados