И пръстите отчаяно удрят клавишите,
Не, това не е хармония, не е акорд.
Това е хаосът на един луд живот.
Не, пианото не обича сълзи.
И бледите пръсти преследват тоновете,
И краката яростно удрят педалите.
Не, това не е мелодия, не е песен.
Това е плач. Но пианото не обича сълзи.
Това не е музика. Това е просто живот.
Един живот зад разстроени клавиши.
Безкрайната борба за един верен тон.
Хлопва капакът. И пламва пианото.
Горят тапети, пердета, снимки в рамка.
Горят спомени, които искат да бъдат забравени.
Горят мечти, които не искат да бъдат сбъднати.
Гори пианото. И пръстите. И непролетите сълзи.
© Ваня Накова Todos los derechos reservados