Тази обич? - банален роман.
По-добре да не ти я разказвам.
Край , от тези, в които си сам
и мълчиш.
И си плачеш на рамото.
Струва евтино. Много лъжи.
И под общ знаменател с глупаците-
си вървиш, и вървиш, и вървиш
там на улица " Ние нещастните".
Няма ни светофар. Ни кола.
Всеки беден и бос е останал.
Кубче крясък. Парче тишина.
И последен билет за спектакъл-
дето сядаш във зала "Живот"
и се гледаш на лента в очите.
Само двадесет грама любов
и един - в който сам се обичаш.
Само двадесет грама душа
но един нераздаден е твоят.
Колко лека е тази Земя,
как стремително сочи надолу.
Сядаш. Гледаш пиеса " Сами"
и от край до начало превърташ-
Само двадесет грама боли,
Но без двадесет грама си мъртъв.
© Деница Гарелова Todos los derechos reservados