Добре дошъл на моя тъжен празник,
поводът за който пак си ти.
Пред тебе точно искам да заплача.
На теб да кажа колко ми тежи.
Днес празнувам пирова победа -
до болка силна и безкрайно горда,
безмълвно те презрях и смело си отидох,
преди да осъзная, че без теб не мога.
Съсипана, вървях в обратната посока;
глава не сведох и за миг.
Дори не си помислих да се боря.
А как те исках! Боже, как те исках...
Крачка. Втора. Десет. Продължавах.
Не усетих как съм стигнала далече.
Когато най-накрая се обърнах,
си беше тръгнал. Нямаше те вече.
***
Сега си тук. Така че, позволи ми
да ти изгоря лицето със сълзите си.
И, преди да закъснея безвъзвратно да те имам,
да ти кажа просто "Остани! Обичам те!.."
© Илица Todos los derechos reservados