ПИСМО БЕЗ МАРКА И ПЕЧАТ
... живях във сговор с хорица добри, злодеите загърбвах със насмешка,
пързалях се по динени кори! – но подир онзи метод "проба-грешка"
не позволих на ни един глупак по Пътя ми Господен! – да ме следва,
със всяка живинка бях мил и благ в епохата – до безчовечност ледна! –
пред властния мръсник не гънах врат, не жаждах слава, ни торба мангизи,
преди да отлетя от този свят, ще ви раздам последните си ризи! –
и в книжиците, що ги писах с кеф, дано ви грейне песента ми птича,
с тях не свъртях до днеска пукнат лев, но затова пък много ви обичах.
Със писъмце без марка и печат аз светла вест от Рая ще ви пратя! –
дано се сбъдне нявга онзи свят! – във който всички хора ще са братя.
8 юлий 2023 г.
гр. Варна, 12, 55 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados