ПИСМО ДО ДОБРИЯТ СТАРЕЦ
Дядо Коледа прости ми!
Моля да ме разбереш!
Но куп подаръци за вкъщи
искам ти да донесеш!
Най-напред за мен желая
дунапренов, НОВ, дюшек!
Нещо старият ме ръби,
а искам този да е мек!
После идва ред на тате.
На него, дядо, донеси -
един плазмен телевизор
и ако може с DVD!
Пък за майка ми, прекрасна,
що ми готви мръвки с грах,
за подарък, дядо стари,
аз пералня и избрах!
Братът мой единствен
дърводелец е напет,
донеси за него старче
дърводелски нов комплект!
И снаха ми не забравяй
дядо Коледа добър,
от дъжд и сняг за да се пази
донеси и нов чадър
Мисля си че в този списък
никого не съм пропуснал
и здраве, щастие, парички
за всеки съм поръчал.
Мили приятели, това е едно позакъсняло писмо, което не знам дали ще стигне навреме до стареца, но ако някой от Вас го срещне - нека му го прочете, но ако може без редакция. Искам той да го чуе така и да прецени дали заслужавам подаръците или пак ще ме подмине! :)
п.п. На Вас пожелавам Весели празнични дни и Щастлива Нова 2009 година!
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados