Писмо до дядо Коледа
Дядо мили, ха здравей!
Писмо ти пиша аз сега,
но подаръци не искам,
мечтая си други неща.
Ти с шейната обикаляш
по села и градове,
с радост хората даряваш,
премахваш стари ядове.
Таз година, мило Старче,
бях послушен, работлив,
но живея си самичък
и от туй не съм щастлив.
Затова сега те моля:
ако можеш, донеси,
за мене весела девойка,
та тя дома да ми краси.
Може да не е принцеса,
но с добро да е сърце,
да е умна, работлива
и с усмихнато лице.
И още нещо искам Дядо,
за всички хора по света:
да са здрави и щастливи
и утрои им радостта!
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados