Карнеги – аз плача, че нямам пари за обувки, а видях човек без крака да се смее.
ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА
Мили дядо Коледа,
аз съм на десет години,
с рак съм и знам - ще умра
и няма как да ми мине.
Мама и татко се разделиха,
не знам по какви причини,
моля те, дядо Коледа,
събери ги преди да замина.
Имам и баба, пази я,
знам, че за мене боли я,
тя е много добричка,
по цяла нощ плаче горкичката.
За мене, какво да ти кажа,
от нищо не ме е страх,
толкова много инжекции,
без плач преодолях.
Всяка нощ мама се моли
и свещи пали в дома,
побързай, дядо Коледа,
че скоро аз ще умра...
Пп. Някои деца няма да могат да посрещнат дядо Коледа. Посвещавам това стихотворение на тях и за силата на детския дух.
© Ивон Todos los derechos reservados