30 may 2013, 6:52

Писмо от Дявола 

  Poesía » Otra
736 0 3

От Дявола писмо едно получих"

"Не ме вини, че влюбен съм във теб",

усмихнах се "И как така се случи"

попитах... и изчакал своя ред,

отново на писмо ми върна нежно,

а Дявол уж във рима ми реди -

"Обикнах те през зима белоснежна,

една луна бе там, едни звезди... И ти!

Сама вървеше в тишината,

снегът блестеше като твърд кристал,

в зениците ти огнени от злато

прочетох силна болка и печал.

Понечих с длан сълзите ти да скрия,

ала съм Дявол и не бих могъл

с плътта си покварена да отмия

тъй чувствената свежест... Да съм зъл

призванието мое ми попречи.

Ала една сълза в очите ми надзърна,

да се откъсне от лицето ми понечи,

тогава нещо в мен се преобърна...

Сърцето ми познало бе Доброто,

а Дявол от Доброто ще загине.

Обикнах те! Отказах се от Злото

и чувствам как кръвта ми бавно стине..."

Със сълзи на очи извиках бясно:

"Защо избрал си да умреш, за Бога?!"

А Дяволът усмихна се и каза -

"Без теб да дишам вече аз не мога.

Без теб във Мрака да се върна няма,

там бих умирал ден след ден - години,

и сам със ножа собствена в мен рана

бих срязал... и дълбал бих твойто име...

Затуй така започнах, пак ще кажа -

Не ме вини, че влюбих се във теб,

вината ми успя да ме накаже,

че Дявол да се влюби в Ангел свят

не може да живее в този Ад!!!"

© Ирина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • 17г.??? Браво! Страшно хубаво е...
  • Благодаря. Вероятно съм имала впредвид, че призванието му е да е зъл (нали е Дявол). Беше одавна и не помня, писала съм го на 17, сиреч 2000-та, просто го изрових и ми хареса Може би липсват правилните препинателни знаци - "Да съм зъл - призванието мое ми попречи..." вероятно съм искала да спазя римата и стихоброенето. Но и по твоя начин стои добре. Може би трябва да го поправя и разделя в две изречения. "Аз съм зъл. Призванието мое ми попречи..."
  • "Да съм зъл призванието мое ми попречи."
    Да не би да имаш предвид "Аз съм зъл..." Защото по презумпция, дяволът е злото.
    Дали пък аз нещо съм недоразбрала?
    Иначе интересна заигравка с темата.
Propuestas
: ??:??