ПИСМО ОТ КОСМОСА
… какво ми пука и какво ми дреме! – че утре вече няма да съм жив? –
че ще ме кротнат в миналото време – Граф Монте Кристо в своя замък Иф,
че този свят вовек ще ме забрави, додето преброи човек до три! –
едно глухарче в пролетни дъбрави – и славейче в безмълвните гори,
че – колкото и сили да положа, едва ли ще се видя Великан! –
Бог очерта ми с тъпото на ножа пътеките – помежду Ин и Ян.
Колцина са осъдени на Вечност! – за жалост, аз съвсем не съм сред тях,
ще си летя в Съзвездието Млечно, посипан от тонажи звезден прах!
И моята звездица ще трептулка над вас – в неназовани висоти.
Спасената в душата ми светулка в съня ви с тиха Обич ще трепти.
10 септемврий 2023 г.
гр. Варна, 18, 50 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados
едно глухарче в пролетни дъбрави – и славейче в безмълвните гори,
Неподражаем!