Няколко тъжни слова
ми казаха, че светът е черен...
Безмерен в горестта си бил,
нямало ден и мил
човек нямало по
тая застинала земя!
Не знам... болка
трябваше да носят думите!
Една болка,
една утроба и
веригите...
ПИСЪК
Няколко тъжни слова
ми казаха, че светът е бял...
Безмерен в радостта си бил,
нямало нощ и мил
всеки човек
по тази застинала земя бил!
Не знам... радост
трябваше да носят думите!
Една усмивка,
един смях и...
© Герхард Иванов Todos los derechos reservados