18 jul 2024, 9:07

Писъмцето на дядо 

  Poesía
138 2 3

ПИСЪМЦЕТО НА ДЯДО

 

... навярно дядо писъмце

ми пише нейде из Всемира –

на кончето да дам сенце

от съхналото на баира,

 

да клъцна вехтата асма,

че пак мъзгата ѝ да текне,

да не залоствам у дома

пред окъснелия несретник,

 

да вържа зрънце на муска –

къде го сея, там да никне,

и да целуна триж ръка

на попа, трезвен по Великден,

 

да милна светлите коси

на бабичката му любима,

и царевичните реси

да събера – за чай на зима,

 

и със пресъхнало небце

да питам даскалчето клето

къде се дяна туй селце? –

що нявга беше ми в сърцето...

 

Навярно дядо писъмце

ми пише нощем на небето.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??