Пияна жена.
Каква веселба!
Навсякъде разхвърляни вещи.
Немити чинии, тигани,
цял куп дрехи непрани.
Закуска, обяд, вечеря - от магазинера.
Няма пари-
жални детски очи
без ласка, закрила, опора.
Всяка вечер дрязги, кавги
пред тези невинни души.
Дано са здрава порода
и закриляни от Бога.
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados