Плача като гледам тъжната картина
как хора ровят в кофите за боклука
и бездомници от глад гинат,
но на вас явно не ви пука.
Плача, че не сме нормална държава
и че корупция шири се навред,
че страната явно изостава
и че в нея, уви, няма ред.
Плача, че на медиите свобода не давате,
а се пишете за чисти демократи,
че родното на безценица разпродавате
и вместо в затвора сте в палати.
Плача, че хаос все още царува,
че държавността с мафията е слята,
че вместо България да добрува,
да процъфтява и да е богата -
насочвате я към небитието
и достойнството и от вас е отнето!
© Георги Todos los derechos reservados