9 may 2018, 2:02

Плаче ти се. А е песен... 

  Poesía
670 13 17

В шепа свил листо зелено,
свири вятърът по здрач,
пита се капчук смутено,
песен ли е, или плач.

И дъждът с измамни пръсти,
грешно свири всеки тон,
тичат капчици чевръсти.
Покривът е ксилофон.

Сънено нощта запява,
слуша я градът унесен.
Няма музика такава.
Плаче ти се. А е песен...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??