27 jun 2021, 7:53

Плакати върху афиши 

  Poesía
260 0 1


И пак с плакати облепен,
градът прилича на Базар.
Зелен с пембян и син с червен...
Козар застинал до тузар...

Културата ли? Не личи!
Сега пари се проповядват.
Днес политически лъжи
в държавата се изповядват.

Театрите - съвсем сами
се борят за да оцелеят,
но театрите не са пари...
Афиши под плакат живеят.

Предизборен пореден кич
с добре залепнали плакати.
Зад костюмирания бич,
лъжа в девизите се клати.

Народът, лапад си бере,
с културата отдавна скъса.
Културата не се яде!
Плакатната лъжа е къса....

Градът прилича на Базар,
менте на който се продава.
Плакати с бъдещ господар
върху афиши със забрава...






 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??