На Троянската древна Елена подобно
на мъжките страсти пъстървите храниш,
без покана в съня ми битуваш удобно
моя дом и семейно огнище не жалиш.
Кога ли ще мога от теб да си тръгна
без ласка да прося – скитник бездомен,
при моята любима у дома да се върна
и духът ми да бъде отново свободен?!
04. 08. 2017 г.
© Todor Nikolov Todos los derechos reservados
Гушкам те бисерче мое!