Героична страна с героична история
героично мълчи пред безброй беззакония.
Уморен горд народ уморено си тръгва,
уморен от живот, който завист изпълва.
Героична страна с героична история
героично мълчи като роб в меланхолия.
Осквернен стар герой осквернено се чуди
осквернен ли е той или всички са луди,
щом с беззъба уста някой го награждава,
за да може през смях да му се подиграва.
© Веселин Веселинов Todos los derechos reservados
героично мълчи пред безброй беззакония.
.........................
в няколко реда всичко е казано-браво.