22 dic 2012, 19:52

Плетка 

  Poesía » Otra
847 0 2

ПЛЕТКА

 

На лице, на опако, пак на лице,

бримка след бримка весело тича.

Хубаво, младо, работно момиче

плетка плете, за любим нарича.

 

Ред подир ред - каква хубава гледка!

Тичат куки, не спираг, играят,

как чудна е тази влюбена плетка!

Очите греят, грижи не знаят.

 

Дали ще да е пуловер изплетен,

или пък ще са чорапи топли,

чудесен ще е този незабравим ден,

когато момък чуе момински вопли.

 

По-скъп подарък от този едва ли

навред по цяла земя да има.

Топлина момковото сърце гали,

да би ще дойде и люта зима.

 

Две очи него ще топлят лъчисти

с пламъчета живи като искрици.

Надежди им светли, мечтите чисти

греят ще за него като звездици.

 

Бърза момата, почивка не знае,

зимата вече на прага чука.

В ъгъла котката дреме, нехае.

На теб, моме, желая сполука!

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??