Плутон
Слънцето в далечен хоризонт
изпраща вакуумни лъчи,
които не достигат до Плутон.
И той не отговаря. Все мълчи.
Вятърът космически е неспособен
над хладния Плутон да вее.
Затова в галактики далечни е поробен.
Затова и там нищо не вирее.
И кометите не посещават
на Плутон пустинната му жал.
Може би само спътниците го спасяват,
от самота, далечност и печал.
© Християн Todos los derechos reservados