Погледни във тази нощ звездите
и повярвай - по-красива си от тях,
когато си с мен, погледни ме в очите,
там пише - "По-красива си от тях."
Аз обичам, обичам ти косите,
те са и слънце, те са и луна,
по-прекрасни са даже от брезите,
аз няма никога да те нараня!
И премине ли гласът ти нежно-тих,
премине ли, той тихо покрай мен,
ражда се в душата стих,
по-безценен от всяка клетва,
по-скъпоценен от живата ми студен.
Изгарям да видя твоето лице прекрасно,
то по-искрящо е от седемцветната дъга,
но колкото и да те обичам страстно,
твоето лице ражда в мен тъга.
Няма нищо,че страдам, повярвай, няма нищо,
само важно, е че те обичам истински
и че ти си всичко смислено...
Само важно, е че теб те има,
че съществуваш на грешната земя
и че за мен си незаменима,
че винаги била си и оставаш една...
Погледни във тази нощ звездите
и повярвай - по-красива си от тях,
когато си с мен, погледни ме в очите,
там пише - "По-красива си от тях..."
Да, по-красива си от тях...
По-красива от седемцветната дъга!
© Илия Кузев Todos los derechos reservados