Необходимо е да вложа всяка мисъл,
незабавно, животоспасяващо и належащо.
Дори когато всичко вика: няма смисъл
и ежедневието злободневно дърпа ме болящо.
Удобен ход е здравомислието да се отклони,
очите да не виждат, как врагът заграбва.
Лъжата, как обърква с цел да покори,
човешкото сърце с фалшива правда.
Днес криворазбраната цивилизация
е постановка всекидневна в нашите домове.
Тоталитаризъм с привидна демокрация,
изконните семейни ценности краде.
© Мария Todos los derechos reservados