По нестинарски те обичам
Танц нестинарски със тебе играя,
от най-бистрия извор си донесох вода,
пречистих се,
измих и душата си с нея
и е време да разстеля жарта.
Облякох си ризата,
онази, най-бялата,
по края
с луната извезана.
Събух се и боса пристъпих
в сърцето ти
и танцувах,
танцувах със огъня.
Щом прегърнах иконата,
забравих страха си
и молитва нашепнах
за обич,
потопих се в смирение
и танцувах в душата ти,
танцувах...
боси стъпки оставих
във нея.
© Ади Todos los derechos reservados