*<<Веленью божию, о муза, будь послушна,
Обиды не страшась, не требуя венца,
Хвалу и клевету приемли равнодушно
И не оспоривай глупца.>>
Александр Сергеевич Пушкин
извор:
https://rvb.ru/pushkin/01text/01versus/0423_36/1836/0617.htm
* - дословен превод:
(По повеля Божия, о музо, бъди послушна,
нестрахувайки се от обида, неизисквайки венец,
хвалбата и клеветата приемай равнодушно
и не оспорвай на глупака.
Александър Сергеевич Пушкин
..............................................................................................................
Колчем стихът е
*послушен, на път е да
бъде *бездушен...
© Стоян Минев Todos los derechos reservados