И животът войнишки е с край...
След казармата – много пътеки,
но отличната диплома май,
не предвиждаше службици леки.
Приземих се в големият град...
и ми връчиха нова лопата.
Гимназист ли си – без занаят,
не очаквай голяма заплата.
За работник с доказан престиж
и с професия в днешното време
би отворил врати и Париж,
та в прегръдките си да те вземе.
И започнах... без опит, без стаж
Да изкачвам етаж след етаж.
11:20 часът, 1 февруари 2022
(Стихът е част от поемата „По следите на дните“ Втора част)
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados