Начало ли е или край
пространството, в което се изгуби
усещането ти за месец май
и за кръжащи около смеха ти пеперуди?
Внезапно всичко побеля.
Мъглата слезе твърде ниско над реката.
На две се раздели денят.
Със сняг и студ напълни се яката.
Къде си тръгнал днес без шал?
Вървиш натам, отгдето друг се връща.
Грешиш без умисъл и жал.
Напред вървиш. Назад не се обръщаш.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados