Да създадеш една красива мечта
и когато я загубиш - да пророниш една сълза.
Да живееш така, като че ли утре няма да има
и винаги да даваш, дори и някой всичко да ти взима.
Да бъдеш щастлив, въпреки завистта на другите
и да кажеш: „Вие сами ще се погубите!"
Да загубиш, но да го приемеш с високо вдигната глава
и да не оставиш напразно пролята нито една сълза.
Това означава да не бъдеш просто куха обвивка,
а да покажеш на света, преди всичко, че си щастливка!
Това означава да си смела, буйна, непокорна
и винаги да следваш същността си първородна.
Да се изсмееш в лицето на тези, които те презират,
осъзнавайки, че те дори сами не се разбират.
Защото никой не може да спечели от стореното зло,
но винаги носи най-тежкото болезнено тегло
на чувството, че нищо смислено не е сторил в своя живот,
на факта, че ти си заслепил НЕГОВОТО падение с ТВОЯ възход!
© Биляна Todos los derechos reservados