''Почерпка''
Тръгвам сега, аз не мога да ти се обяснявам.
Искам, ала не мога това на теб да причинявам.
Имам една надежда и в нощта ще я използвам,
щом така според теб се налага и щом само това
на тебе помага и ще изпратя и другото, а то е залога.
Едната ми надежда, според теб, кажи каква е -
дали ще може да ти угажда или лошо
ще ти влия е - никой, освен мен, не знае.
Ще те почерпя с нея, аз ти обещах, макар
вече късно да е - ще се превърна на прах
и след това за теб ще бъда една почерпка.
Търсиш ме, но вече си изпята песен за мен.
Какво да правя, ми кажи, поне това, аз искам
да не те оставям и нито забравям, но
не мога така да правя - да бъдеш за мен
като дрога или нещо друго, примерно тревога.
© Кою Коев Todos los derechos reservados