6 ago 2014, 19:41

Почивно дело 

  Poesía » Civil
300 0 1

Тук лято е вече във разгара...
Курортите са пълни с чужденци.
Повтаряме програмата си стара,
на гостите даряваме венци!

 

И те пак се плъцикат на морето...
Навярно ще запомнят тези дни
и в спомените, както е прието,
не ще пропуснат леките жени.

 

И сладостта на българското вино!
И хапките, с които си го пил!
Разхождането, край морето синьо,
и тайните, които си укрил.

 

А наш`те, българските курортисти,
печат телата си във сухия трънак,
объркани от първенци нечисти,
от ранна сутрин та до късен мрак.

 

За тях луксозното, което пари струва,
се гледа често  само отстрани...
О, без пари, какво ли се купува,
в мечтите ни то само ще ни нарани.
  28.07.2014г. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Кой ще ми каже че животът без пари нищо не струва !..
Propuestas
: ??:??