28 nov 2009, 12:19

Почти романтично 

  Poesía » Versos blancos
588 0 3


Почти романтично

Достигам просторите светли – зората,
зората докосвам с очи възхитен
и стискам аз здраво до болка ръката,
ефирно незрима на утрешен ден.


Из сини лагуни изравям мечтата,
надеждите светли, младежкия блен
и с порива бурен, еклив на вълната
пришпорвам уверен, към теб окрилен.

Препълнени чаши наздравици вдигам
за тебе, изстрадала моя страна.
Безкрайно се раждам, живея- умирам,
прободен в сърцето от вража стрела.

И там от тревите слънца разпилени
във бисерни капки сребриста роса
събирам с очи във мечти озарени
за тебе, любима и родна земя.

На цъфнали рози нектара събирам -
златисто сребрист, вълшебен прашец
и в него отново лика ти съзирам,
изящно прекрасен със златен венец.

И вяра, и песен в мечтите съзиждам
за тебе, преславна и свята страна.
Родино свещена, отново откривам
те в образа мил на любима жена.

Безкрайни са твоите сини простори,
водите, горите и тучни поля.
Със пъстри килими красиви, безбройни
застлана е свежата твоя снага...

27.11.2009 г.

© Христо Оджаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви, приятели : Валя Василева,Петя Цанева и Еридиан Кюлджи!
  • Оптимистичен, ведър стих!Силна обич и преклонение към родната земя...
  • Много ми хареса! Въздействащо и поетично е написана, БРАВО...
Propuestas
: ??:??