22 jun 2015, 18:24

Под козирката на Военния клуб 

  Poesía » Otra
384 0 0

Ела да почакаме
да се извали
тази мътна небесна чорба!
Небесните великани
сред страхотна кавга
са заблъскали, явно, тенжерите 
с юмруци
и посипват главите
на бедните хорица  
с ураганите си.
Под козирката на Военния клуб
прегърни ме (под звуците
на свистящи таксита), 
през голите рамене.
Ето, зейнало е небето 
от бесните им кавги 
и е много много студено.
Да се чудиш направо -
нали през лятото великаните спят
или...?
Все пак някой би трябвало 
да е сготвил
градушката във казаните им.

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??