Под сянката
на широколистното очакване
като змия пълзи
и се извива липсата.
И все по-гладно
съска
на музата.
Желаннието пие
с пълни шепи-спомени
от риска,
но все по-жадно става.
И с босите нозе
настъпва липсата,
без страх
под сянката
на широколистното очакване...
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados