Подарявам ви моя Април,
разпилял цветовете си златни.
Нейде другаде дълго е бил,
ала днес е пред нас в свойте знатни
и богати великденски дни
с разпилени навред минзухари.
С пълноводни шумящи реки
и безспирните птичи фанфари.
Завладей ни със своята страст
на зелени гори и ливади.
Ще остана във твоята власт
и ще крача по твойте площади.
А когато във здрача заспя
ще усещам душата си топла.
От това, че дошъл си сега,
предусетил жадуващи вопли!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados