Подарък
Подаръкът - нещо много ценно и вълшебно,
храна за душата, радост за очите,
удовлетворение на егото.
Кой е по-ценен подарък -
този, който другите ти даряват,
или това, което ти сам си подариш.
Идва празник, годишнина, рожден ден,
но никой не се сеща за теб.
Защо ли е така - бил си лош,
несправедлив и егоист,
отблъснал си всички.
И тогава какво?
Тръгваш да търсиш
най-ценния за тебе подарък -
удовлетворение за егото и душата.
Парите са в джоба
и сега накъде...?
В магазините - не.
В кръчмата - не.
При стара любов - може би.
На рулетката...
О, това е чудесно.
Моментна забрава,
ти си в безкрая.
По-силно от опиум, пък и не боли,
на здравето не вреди.
Само на джоба - но това си ти.
Заслужено щастие,
минутка покой,
от водовъртежи безброй.
Щастието свърши.
Тръгваш удовлетворен,
събрал сили за идния ден.
За празнотота и скуката,
задачи безброй.
Отиваш при тях, неразбраните,
и се чувстваш герой.
Главата високо, та и ти си човек.
© Кети Иванова Todos los derechos reservados